listtäckning papptak

Referensjobb: papptak med listtäckning

Vi på Bunkeflo Takentreprenad tar traditionen vidare med vår klassiska listtäckning! Det här historiska hantverket i papp ger ditt tak både skydd och stil. Spana in ett av våra referensarbeten och läs mer om hur vi arbetar med listtäckning för papptak.

Vad är papptak med listtäckning?

Papptak med listtäckning är en vanlig metod för att täcka tak med pappmaterial. Listtäckningen är en teknik där pappen fästs på taket genom att den läggs över trä- eller plastlister. Dessa lister fungerar som en underkonstruktion och ger taket en stabil yta att fästa pappen på. Listtäckning är populärt på grund av dess hållbarhet och sitt estetiska utseende. Genom att använda listtäckning får taket ett snyggt och enhetligt utseende samtidigt som det skyddas mot väder och vind. Det är med andra ord ett populärt val, speciellt bland villaägare i Skåneregionen som vill ha det bästa av det bästa.

Fördelar med papptak med listtäckning:

  • Hållbarhet: Listtäckning ger en robust takkonstruktion som kan hålla i många år.
  • Enhetsutseende: Listtäckning ger taket ett enhetligt utseende med jämna ytor och raka linjer.
  • Skydd mot väder: Pappen och listerna skyddar taket mot regn, snö och andra väderförhållanden.

Hur gör man listtäckning papptak?

Att utföra listtäckning på ett papptak kräver noggrannhet och rätt teknik. Det är en process som alltid ska genomföras av takläggare för bästa möjliga resultat. Men om du är intresserad av att veta hur vi gör kan du ta del av den här steg-för-steg guiden för att genomföra processen:

  1. Förberedelse: Innan du börjar, se till att taket är rent och jämnt. Eventuella skador bör åtgärdas och eventuell gammal papp eller beläggning bör avlägsnas.
  2. Montering av lister: Börja med att montera trä- eller plastlister längs takets kanter och över skarvarna. Lister bör placeras jämnt med korrekt avstånd mellan varje list.
  3. Förberedelse av underlaget: Innan du lägger pappen, se till att taket har ett lämpligt underlag. Detta kan inkludera en underlagspapp för extra skydd mot fukt och andra skador.
  4. Läggning av pappen: Rulla ut takpappen över listerna och se till att den är jämnt sträckt och fästs ordentligt. Använd lämpliga fixeringsmetoder för att säkra pappen på plats.
  5. Försegling och avslutning: Efter att pappen är korrekt placerad och fäst, försegla eventuella skarvar och kanter för att förhindra vatteninträngning. Avsluta installationen genom att säkra kanterna på taket med lämpliga avslutningsdetaljer.

Att lägga listtäckning på ett papptak kräver kunskap och erfarenhet, något som vi på BFTE besitter! Vi har arbetat med listtak i många år och vi vet hur man skapar goda resultat.

Rätt ska vara rätt – vi gör jobbet åt dig!

Är du intresserad av listtäckning? Då ska du kontakta oss på BFTE! Du kan läsa mer om listtäckning här, och du är alltid välkommen att kontakta oss om du har några frågor.

Vanliga frågor

Hur gör man listtäckning?

Att göra listtäckning innebär att man fäster takpappen på takets yta genom att lägga den över trä- eller plastlister. Först monteras lister längs takets kanter och över skarvarna. Sedan rullas takpappen ut över listerna och säkras på plats med lämpliga fixeringsmetoder. Avsluta genom att försegla skarvar och kanter för att förhindra vatteninträngning.

Varför Trekantslist tak?

Trekantslistar används ofta för att ge taket en jämn och estetiskt tilltalande avslutning. De kan också användas för att leda bort vatten från taket och förhindra vattenansamlingar, vilket är avgörande för att skydda takets integritet och förhindra skador.

Kan man lägga papptak själv?

Det är möjligt att lägga papptak själv, men det kräver kunskap, erfarenhet och lämpliga verktyg. Att lägga takpapp är en komplex process som inkluderar förberedelse av underlaget, korrekt montering av pappen och försegling av skarvar och kanter. Felaktigt utfört arbete kan leda till vatteninträngning och andra problem. Läs mer om papptak och dess fördelar här!

Hur tätar man takpapp?

För att tätning av takpapp krävs noggrannhet och användning av lämpliga tätningsmetoder och material. Skarvar och kanter bör förseglas med tätningsmedel av hög kvalitet, som exempelvis speciella taklim eller tätningsremsor. Det är viktigt att noggrant följa tillverkarens instruktioner för att säkerställa en effektiv tätning som skyddar taket mot vatteninträngning och andra skador.

Rulla till toppen