hur byter man tak?

Hur byter man tak?

Välkommen till Bunkeflo Takentreprenad AB, din pålitliga partner för taklösningar i Malmö och Skåne! När det är dags att byta tak på ditt hem är det en viktig investering för både estetik och funktion. I denna detaljerade guide kommer vi att besvara frågan: “Hur byter man tak?” och dela med oss av vår expertis som takläggare i Malmö och Skåne.

Förberedelser inför Takbyte

Att byta tak kräver inte bara noggrann planering och förberedelse, det kräver dessutom information kring ditt hem! Här är några steg att överväga inför ett takbyte:

 1. Takinspektion: En professionell takinspektion är det första steget. Våra erfarna takläggare i Malmö och Skåne kommer utvärdera takets skick och rekommendera det bästa tillvägagångssättet.
 2. Konsultation: Det är alltid en bra idé att få professionell hjälp och rådgivning kring vilket takmaterial du bör välja. En konsultation kan dessutom ge dig all information du behöver redan på förväg.
 3. Materialval: Välj takmaterial som passar dina estetiska preferenser och klimatiska förhållanden. Vi på Bunkeflo Takentreprenad AB erbjuder ett brett utbud av högkvalitativa takmaterial för varje behov.
 4. Budgetplanering: Skapa en realistisk budget som inkluderar materialkostnader, arbetskraft och eventuella oväntade utgifter. Vi på Bunkeflo Takentreprenad AB erbjuder transparenta och konkurrenskraftiga priser.

Steg-för-Steg Takbyte med Bunkeflo Takentreprenad AB

Att byta tak på egen hand är inte något vi nödvändigtvis rekommenderar, men det går såklart att göra. Här nedan följer en steg-för-steg guide på hur vi faktiskt går tillväga när vi byter tak.

 1. Borttagning av det gamla taket:
  • Våra takläggare börjar med att ta bort det gamla taket noggrant för att förbereda ytan för det nya materialet.
  • Vi säkerställer dessutom att eventuella skador på understrukturen identifieras och åtgärdas.
 2. Underlag och isolering:
  • Vi lägger sedan rätt underlagsmaterial för att skydda mot fukt och isolera mot väderförhållanden.
  • Kvalitativ isolering är nyckeln till energieffektivitet och dessutom bekvämlighet i ditt hem.
 1. Val av takmaterial:
  • Våra takexperter på Bunkeflo Takentreprenad AB installerar det valda takmaterialet noggrant och enligt tillverkarens rekommendationer.
  • Vi erbjuder olika materialalternativ, inklusive tegel, plåt och betongpannor, för att möta olika behov.
 2. Ventilation och dränering:
  • En korrekt ventilation och dränering är avgörande för att förhindra fuktackumulering och mögelbildning. Vi ser till att ditt nya tak är ordentligt ventilerat.
 3. Avslutande detaljer:
  • Vi färdigställer takbytet genom att installera nödvändiga detaljer som takfot, hängrännor och taknock för en komplett och estetiskt tilltalande look.

Varför Välja Bunkeflo Takentreprenad AB för Takbyte?

En vanlig fråga som många ställer dig kan vara varför man bör anlita en takentreprenör för att byta tak! Det finns flera anledningar till detta, men den främsta är såklart att det säkerställer att jobbet blir gjort korrekt från början.

 1. Erfarenhet och Expertis: Med många års erfarenhet är vi Malmös och Skånes takexperter. Våra takläggare kombinerar skicklighet med expertis.
 2. Lokal Förankring: Vi förstår de specifika utmaningarna med Malmös och Skånes klimat. Vårt team anpassar varje projekt efter lokala förhållanden.
 3. Högkvalitativa Material: Vi använder endast material av högsta kvalitet för att säkerställa att ditt nya tak står emot tidens påfrestningar.
 4. Transparenta Priser: Hos oss får du tydliga och konkurrenskraftiga priser från start utan dolda kostnader.

Efter Takbytet: Underhåll och Garanti

Efter att ditt nya tak är installerat är det viktigt att fortsätta med regelbundet underhåll. Beroende på vilket tak du har kan du komma att behöva underhålla det på olika sätt. De flesta tak behöver inte något vidare, regelbundet underhåll. Det finns dock vissa tak som kräver inspektioner eller underhåll i viss mån. Om du är osäker på huruvida ditt tak gör det, eller om du vill ha information kring detta, kan du alltid kontakta oss. Vi hjälper dig gärna med allt från reparationer, till inspektioner och annat underhåll.

Slutsatser från Bunkeflo Takentreprenad AB

Att byta tak är en investering i ditt hems framtid, och vi på Bunkeflo Takentreprenad AB är här för att göra den processen smidig och effektiv. Med våra erfarna takläggare, högkvalitativa material och skräddarsydda lösningar kan du vara säker på att ditt nya tak kommer att stå emot tidens påfrestningar. Kontakta oss på Bunkeflo Takentreprenad AB idag för en personlig konsultation och låt oss tillsammans skapa det perfekta taket för ditt hem. Vi ger dig inte bara ett tak, utan dessutom en långsiktig lösning som ger trygghet och komfort för många år framöver.

Rulla till toppen