top of page

Ler & betongpannor

Takpannor är idag i Sverige ett av de vanligaste alternativen och för många det enda alternativet när det är dags att lägga ett nytt tak. Vi på Bunkeflo Totalentreprenad har stor erfarenhet av tegel omläggningar och arbetar med takpannor både av tegel och betong. Allt material vi använder är av högsta kvalitet.

 

Varför använda sig av takpannor?
 

Många ser takpannor av tegel eller betong som det enda alternativet när det är dags att byta tak, både på grund av sitt pålitliga skydd mot vårt nordiska väder men också på grund av dess snygga design.
 

Både betong- och tegelpannor är relativt lätta att lägga och ser på avstånd väldigt lika ut. Men tittar man närmare på pannorna så ser man att betongtegel är betydligt kraftigare i materialet och därmed betydligt tyngre än tegelpannor, vilket gör det än viktigare att kontrollera att husets konstruktion klarar vikten av betongpannorna.
 

Betongpannorna går att få en mängd olika färger, vilket gör att den passar både till moderna och äldre hus.
 

Tegelpannorna är gjorda av lera och är därmed ett poröst material, vilket betyder att det är extremt viktigt att underarbetet blir ordentligt gjort så att inte fukt kan krypa in. Eftersom lertegel är en naturprodukt så har den ett väldigt klassiskt utseende som många anser är svårslaget när den fått några år på nacken.
 

Lägger man ett tegeltak enligt konstens regler så har du ett hållbart tak som kan hålla i över 40 år för er.

IMG_1144.JPEG
IMG_1215_edited.jpg
Red Roof Tiles
bottom of page